Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-09-21 21:51:00

Sokkoló: Újabb medvetámadás történt

Újabb medvetámadás történt Csíkszentkirályon az autómosó mögötti mezőn, ahol egy medve a bocsával együtt jelent meg - írja közleményében a Hargita megyei sajtószolgálat.

A medve megtámadott és súlyosan megsebesített egy 53 éves férfit, aki a mezőn dolgozott. Mély sebeket ejtett a két karján, a mellkasán, és lehetséges, hogy a tüdejét is érintette a sérülés. Karmolások látszanak az arcán, a hasán és a csípőjén. Az áldozatot a kivizsgálások után a műtőbe szállították a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszélt Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterrel, Adi Coritoruval, a védett övezetek országos ügynökségének igazgatójával, és a Szilos Vadásztársulat vezetőjével, akik az ügy azonnali kivizsgálásáról biztosították. A megyeelnök elmondta, a vadásztársulat ma este megírja a kérést a medve kilövésére. A dokumentáció nagyrészét ma összeállították, Adi Croitoru a miniszterrel való egyeztetése után ma este arról biztosította a megyeelnököt, hogy hétfőn kiadják a veszélyes egyed kiemelésére vonatkozó engedélyt.

Pár napja beszámoltunk egy hasonló esetről, akkor egy medve a székelyföldi Csíkkarcfalván támadott meg egy embert.

atv.hu

További külföldi híreink