Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-08-28 08:54:00

Az Uber a kerékpárok felé fordul

Az Uber közölte: nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az elektromos robogó és a kerékpár üzletre, és kevésbé foglalkozna az autókkal, annak ellenére, hogy ez rövid távon ártana a nyereségnek.

Az Uber a kerékpárok felé fordul

A cég főnöke Dara Khosrowshahi elmondta, hogy egyes közlekedési módok alkalmasabbak a belvárosi utazásra, különösen, hogy meglátása szerint a felhasználók a jövőben gyakrabban tennének majd rövidebb utakat.

„A csúcsforgalomban kevésbé hatékony egy egytonnás jármű arra, hogy egy személyt 10 háztömbnyire elvigyen” – mondta a Financial Times-nak (FT).

„Rövid távon pénzügyileg ez talán nem is nyereséges a számunkra, de hosszú távon úgy pontosan erre akarunk menni.”

Az Uber Jump nevű elektromos kerékpárjai már nyolc amerikai városban, köztük New Yorkban és Washingtonban is elérhetőek, és hamarosan Berlinben is indulnak.

Ezenkívül az Uber összeállt a Lime elektromos robogókat gyártó céggel is miközben más területeken is – például a tömegközlekedés és a teherszállítás területén is – megállapodások születtek.

Khosrowshahi elismerte, hogy Uber kevesebbet keres egy kerékpáros utazáson, mint egy autóson, de azt mondta, hogy ezt ellensúlyozni fogják, mivel az ügyfelek rövidebb utazásokra gyakrabban használják az alkalmazást. „Hajlandók vagyunk rövid távú kompromisszumra a hosszú távú magasabb nyereségért” – mondta az Financial Times-nak.

Azt is elismerte, hogy az Uber sofőrök veszíthetnek a terven, de szerinte hosszabb távon a járművezetők profitálni fognak a jövedelmezőbb, hosszabb utazások előnyeiből.

Az Uber, amely 4,5 milliárd dolláros veszteséggel zárta a tavalyi évet, nyomás alatt áll, hogy javítsa pénzügyi helyzetét. 2017-ben a cég taxi üzleti tevékenységéből származó bevételek ugyan növekednek, de az új területeken történ terjeszkedés költségei miatt a veszteség is gyorsan növekedett.

atv.hu / BBC

Ajánlom

További külföldi híreink