Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-08-21 19:17:00

Nyoma veszett egy tartályhajónak Gabon partjainál 17 tengerésszel a fedélzetén

Eltűnt egy panamai felségjelű tartályhajónak a fedélzetén lévő 17 georgiai (grúz) tengerésszel együtt Gabon partjainál augusztus 14-én.

Nyoma veszett egy tartályhajónak Gabon partjainál 17 tengerésszel a fedélzetén
(Képünk illusztráció)

Gaboni katonai források szerint a 2006-ban épített Pantelena nevű, 121 méter hosszú tartályhajó egy hete tűnt el Gabon és Sao Tomé és Princípe felségvizei közt.    

A georgiai külügyminisztérium információi szerint a hajó fedélzetén tizenhét georgiai tengerész tartózkodott.   

A hajó a görög Lotus Shipping társaság érdekeltségébe tartozik, amely megkezdte a nyomozást az ügyben. A kutatásban részt vesznek a helyi tengerészeti erők, a georgiai hatóságok és az Egyesült Királyság Tengeri Kereskedelmi szervezete (UKMTO) is.    

Egy helyi katonai forrás szerint a Pantelenának kikapcsolták a jelzőrendszerét, ami a kalózok jellegzetes módszere. A térségben kalózok garázdálkodnak a nemzetközi tengerészeti hivatal (IMB) szerint.   

Nevük elhallgatását kérő tengerészek, aki a kérdéses időben Libreville és Port Gentil között hajóztak, azt mondták, fogtak egy vészjelzést, és erről értesítették is a gaboni haditengerészetet. 

A gaboni haditengerészet egyik tagja úgy nyilatkozott, hogy a jelzést megkapták, azonban nem volt elegendő információjuk a beavatkozáshoz. Hozzátette, hogy fokozták az ellenőrzést.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink