Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-08-13 05:10:00

Furcsa dolgot mondott a lopott repülővel lezuhant férfi

Mindenkitől bocsánatot kért, amikor a légi irányítással beszélt az a férfi, aki pénteken ellopott egy utasszállítót a seattle-i repülőtérről. Azt mondta, sokan szeretik, és nagyot fognak benne csalódni. A családja le van sújtva. Azt mondták a férfi senkinek nem tudott volna ártani. A gép végül lezuhant, a géprabló nem élte túl a balesetet.

A 29 éves Richard Russel lopott el egy utasszállító repülőgépet péntek este Seattle-ben. A Beebo becenéven is ismert férfi családja teljesen értetlenül áll a történtek előtt.

"Le vagyunk sújtva, összetört a szívünk. Nehéznek tűnhet elhinni, de Beebo melegszívű, együttérző ember volt. Hűséges férj, szerető gyermek, jó barát. Mindenki szerette, mert mindenkihez kedves volt és finom" – olvasta fel a család közleményét egy barátjuk, Mike Matthews.

Russel a repülőtérről egy kétmotoros, 76 üléses Bombardier gépet kötött el, amit másfél órán át vezetett. Közben elképesztő manővereket hajtott végre vele. Az észak-amerikai légvédelmi parancsnokság két vadászgépet vezényelt ki, ezek próbálták meg az óceán fölé terelni.

Végül a gép egy ritkán lakott szigeten a földbe csapódott. Russel holttestét még keresik. A hatóságok szerint valószínűleg nem volt más a fedélzeten, de egyelőre még vizsgálódnak. Nincs még meg a feketedoboz sem.

A férfinek minden joga megvolt ahhoz, hogy felmenjen a gép fedélzetére. A biztonsági átvilágításon ugyanis átment. Három éve dolgozott a reptéren. A vontatásban és a csomagok rakodásában segédkezett.

Russel a fedélzeten kapcsolatban volt a földi irányítással. Több furcsa dolgot is mondott nekik. Például azt, hogy ő egy elromlott szerkezet, aminek kilazultak a csavarjai. Amikor azt javasolták neki, hogy szálljon le egy katonai támaszponton, azt válaszolta: azt nem, mert a végén még rakétával lelövik.

Azt is mondta, hogy nincs szüksége segítségre a manőverezéshez, mert több videójátékot is kipróbált már. A szakembereket egyébként meglepte, hogy egy tanulatlan ember hogy volt képes ennyi ideig vezetni egy ilyen bonyolult repülőgépet.

atv.hu

További külföldi híreink