Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-08-09 17:19:00

100 kilométeres erdőtűz pusztít Portugáliában

Már száz kilométer hosszan ég az erdő a portugáliai Algarve tartománybeli Monchique település közelében és egyelőre nincs remény a gyors befejezésre.

100 kilométeres erdőtűz pusztít Portugáliában

Az oltási munkálatok a levegőből is zajlanak, azonban már így is több mint 21 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává. A tűzoltóság munkáját tovább nehezíti az erős szél.    

A portugál miniszterelnök, Antonio Costa egy lisszaboni sajtókonferencián bejelentette, hogy az erdőtűz eloltása még napokba telhet.  

A hatóságok csütörtökön további evakuálásokat rendeltek el, ezúttal Silves közelében, ahol jelenleg is csaknem ezerházomszáz tűzoltó dolgozik.  

Múlt péntek óta az erdőtüzek következtében harminchat ember sérült meg, egy súlyosan. A sérültek közt tizenkilenc tűzoltó van - nyilatkozta Patricia Gaspar, a polgári védelem szóvivője. 

A portugál kormány kiemelt védekezési tervet küldött szét az ország minden megyéjébe, hogy elkerülje a 2017-es drámai tűzvészek következményeinek megismétlődését, ahol 114 ember halt meg a mentőegységek közti együttműködés hiánya miatt.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink