Ledöbbentek a vendégek, amikor kiderült, mit ettek a lagziban
Ételmaradékokból dobták össze a menüt.
A Real Junk Food Project (RJFP) egy fantasztikus kezdeményezés, amely egyben környezetkímélő és a hátrányos helyzetű embereket is segíti - írja a 24.hu.
Lényege, hogy a cég begyűjti a szupermarketekből, kávézókból, gyorséttermekből visszamaradt élelmiszert – ezeken a helyeken hulladék lenne a zöldségekből és más alapanyagokból, a RJFP azonban segít az újrahasznosításban.
Hozzájuk fordult egy fiatal angol pár, Cherie Harris és James Mainwaring, akik komplett esküvői menüt állíttattak össze a kidobásra szánt élelmiszerekből. A Leedsben megtartott esküvőjükön 140 vendég lakott jól az újrahasznosított falatokból – ráadásul egy ember teljes menüje mindössze 5 fontba, azaz nagyjából 1800 forintjába került az ifjú párnak.
A vendégek csak az étel elfogyasztása után tudták meg, hogy mit ettek, és valósággal sokkolta őket a tény, hogy ennyire ízletes és gusztusos ételek készültek a kidobástól megmentett élelmiszerekből. Még mielőtt ítélkezne bárki, hozzátesszük, hogy a pár célja nem a spórolás volt:
azt szerették volna, hogy a szertartás minél környezetkímélőbb legyen.
atv.hu