Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-07-16 06:47:00

Trump nem fűz komolyabb reményeket a Putyinnal való találkozóhoz

Helsinkiben találkozik egymással Vlagyimir Putyin és Donald Trump. A városban óriási előkészületekkel várják a két elnököt. Az elnöki palotában a két politikus zárt ajtók mögött is folytat majd megbeszélést. Trump szombaton még azt mondta: nem fűz komolyabb reményeket a találkozóhoz.

Trump nem fűz komolyabb reményeket a Putyinnal való találkozóhoz
Fotó: Reuters

Finnország szereti Trumpot – ilyen és ehhez hasonló táblákkal várják az amerikai elnököt Helsinkiben a Trump-szimpatizánsok. Az utcai megmozduláson több tucat ember vett részt.

Én kedvelem Donald Trumpot, szerintem nemzeti érzelmű, józan és nem a földtől elrugaszkodott politikát folytat. Nagyszerű embernek tartom és szerintem ünnepelni kell, hogy az országunkba jön” – mondja az egyik fiatal.

A várost azonban megosztja, hogy ott tartják Donald Trump és Vlagyimir Putyin csúcstalálkozóját.


Sokan azért vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a két politikus ellen. Sajtószabadságot, az emberi jogok tiszteletben tartását és a Föld védelmét követelték.

Általában, ha az amerikai és az orosz elnök találkozik, az nagy hír. Ez a találkozó nagyon megosztó lesz, mindenki valamelyik oldalon van, de a középút el van felejtve. Ugyanez történt a Kim Dzsong Un találkozó során. De azért jó, hogy van ilyen tárgyalás, legalább nincs háború” – vélekedik az egyik tüntető.

Az amerikai elnök szombaton még Skóciában volt, ahol birtokán golfozott. Egy interjúban azt mondta: nincsenek komoly elvárásai a találkozót illetően.

Szerintem jó dolgok ezek a találkozók, én hiszek bennük. Kim Dzsong Unnal jó volt találkozni, a kínai elnökkel is. Ezért Oroszországgal, Kínával, Észak-Koreával jó leülni, tárgyalni. Semmi rossz nem származhat belőle és talán még valami jó is” – mondta Trump.

Sokan arra szólították fel Trumpot, mondja le a találkozót, miután pénteken vádat emeltek tizenkét orosz titkosszolgálati alkalmazott ellen, akik a vádak szerint befolyásolni akarták a választások eredményét. Trump azt mondta: még nem tudja kéri-e kiadatásukat az orosz elnöktől.

atv.hu

További külföldi híreink