Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-07-16 21:17:00

Oroszország érdeklődik a 2036-os olimpia megrendezése iránt

Oroszország érdeklődik a 2036-os olimpia megrendezése iránt, nyilatkozta hétfőn Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke.

A sportvezető úgy fogalmazott, a vasárnap zárult labdarúgó-világbajnokság után nem zárják ki, hogy további jelentős sporteseményekre is pályáznak, például a 2036-os ötkarikás játékokra.

Hozzátette, a pályázó város Szentpétervár vagy Kazany lenne, az infrastruktúra ugyanis már mindkét helyen adott, és Kazanynak jelentős tapasztalata van a nemzetközi versenyek rendezése terén.

A 2020-as nyári olimpiának Tokió, a 2024-esnek Párizs, a 2028-asnak pedig Los Angeles ad otthont, s véleménye szerint a 2032-es nem Európában lesz majd.

Oroszország eddig kétszer rendezett ötkarikás játékokat: 1980-ban Moszkvában nyári, 2014-ben Szocsiban téli olimpiára került sor, utóbbit beárnyékolta az államilag irányított orosz doppingprogram miatt kirobbant botrány.

Az OKR elnöke - aki kardvívóként négyszer nyert olimpiát - úgy vélekedett, a labdarúgó-világbajnokság megrendezésének köszönhetően jelentősen megváltozott, pozitívabbá vált országuk nemzetközi megítélése.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink