Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-07-10 18:02:00

A Juventushoz igazolt Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a Real Madridtól a Juventus labdarúgócsapatához szerződött. A spanyol csapat közleményben köszönte meg Ronaldónak a szolgálatait és jelezték, Madrid mindig is az otthona marad. Azt is leírták, hogy a transzfer a portugál játékos kifejezett kérésére jött létre. Később kiadták Ronaldo búcsúlevelét is, melyben a játékos leírja, miért kérte, hogy engedjék el Olaszországba.

A Juventushoz igazolt Cristiano Ronaldo
Sajtóhírek

Sajtóhírek szerint a klubváltásra százmillió euróért (32,4 milliárd forintért) került sor, és az ötszörös aranylabdás portugál sztár évi 30 millió eurót (9,7 milliárd forintot) fog keresni Torinóban- írja az MTI. Ronaldo négy éves szerződést írt alá új klubjánál.

A 33 esztendős Európa-bajnok támadó 2009 óta szerepelt a madridi együttesnél, amellyel a többi között négy Bajnokok Ligája-győzelmet, két-két bajnoki címet és spanyol Király Kupa-diadalt, valamint három klubvilágbajnoki sikert ünnepelhetett. A királyi gárda színeiben 451 gólt szerzett 438 találkozón.

A csapat közleménye szerint Ronaldo bizonyította Madridban, hogy a világ legjobb játékosa és a klub történetének egyik legragyogóbb korszakát fémjelezte a neve. Hozzáteszik: példát mutatott abból a szempontból is, hogy kell doglozni, felelősséget vállalni és mit jelent a tehetség. "A Real Madrid számára Cristiano Ronaldo mindig is szimbólum marad, egyedülálló példakép a következő generációk számára"- írja a klub, majd hozzáteszik: Ronaldo számára a Real Madrid mindig az otthona lesz. Azt is megemlítették az írásban, hogy a transzfer kifejezetten Ronaldo kérésére jött létre.

Ronaldo ezért kérte, hogy engedjék el...

Közben Cristiano Ronaldo búcsúlevelét is közzétette a Real Madrid. Ebben a portugál játékos azt írja, madridi évei valószínűleg a legszebbek voltak az életében. "Ennek ellenére azt gondolom, elérkezett a pillanat, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben, és ezért kértem a klubot, hogy engedjen el. Sajnálom, de kérek mindenkit, különösen a szurkolóinkat, hogy értsenek meg engem"- idézi a Nemzeti Sport az írást. Ronaldo megjegyzi, izgalmas, de nehéz kilenc évet töltött a Madridnál és sose fogja elfelejteni, mennyire élvezte a futballt a csapatnál.

"A Real Madrid meghódította a szívemet, sőt, a családomét is, ezért pedig szeretnék köszönetet mondani jobban, mint valaha: köszönöm a klubnak, az elnöknek, a vezetőknek, a társaimnak, az összes edzőnek, orvosnak, fizioterapeutának és a többi dolgozónak, akiknek köszönhetően az egész működik, és minden részletre odafigyelnek"- írta a játékos, majd még egyszer megköszönt mindent a szurkolóknak és a spanyol futballnak is.

atv.hu

További külföldi híreink