Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-06-24 18:08:00

Bocsánatot kért az egyetemista barátja halála miatt - Mi lesz az ítélet?

A 20 éves Alexander Chippindale bűnösnek vallotta magát és bocsánatért esedezett a bíróságon, amiért drogot kínált jogi egyetemista barátjának, Luke Johnesnak, aki később bódult állapotában kiesett egy kilencedik emeleti erkélyről és meghalt.

A bíróságon a brit fiú elmondta:


a plymouthi egyetemisták összedobták a pénzt, hogy olcsón vásárolhassanak drogot. A fiú bűnösnek vallotta magát, mert barátja halála összefüggésbe hozható azzal, hogy ő MDMA nevű droggal kínálta.

Paul Darlow bíró ugyanakkor az ítélethozatalkor kiemelte, hogy nem az MDMA volt Luke Johnes halálának fő oka. Megállapították, hogy a fiú nagy mennyiségű alkoholt ivott és marihuánaszármazékot is fogyasztott.

Az ügyben jövő szerdán hoz ítéletet a bíróság.

Chippindale a bíróságon kívül bocsánatot kért és a következőt mondta: „Kérem, ne kiáltsanak ki rossz embernek! Elvesztettem egy jó barátot, akinek a halála óta pánikrohamok gyötörnek és depresszióban szenvedek. Ha van a dolognak egy tanulsága, az az, hogy senkinek sem kellene drogot használnia.” Továbbá elmondta, hogy a drogvásárlás egyébként az egyetemista diákok kulturális szokásaihoz tartozik - írja a Metro.

atv.hu/Bors

További külföldi híreink