Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-06-19 18:56:00

Szenegál legyőzte Lengyelországot

Szenegál 2-1-re legyőzte a Lengyelországot kedden a H csoport első fordulójának moszkvai mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Szenegál legyőzte Lengyelországot

Alig akadt helyzet az első félidőben, a kapuk elvétve forogtak veszélyben. Az elején a lengyelek passzolgattak jobbára hátul, amikor pedig meg akartak indulni, rendszerint elvesztették a labdát. A szervezetten futballozó szenegáliak gyors ellentámadásokat vezettek, igaz, komolyabb lehetőségük nekik sem akadt. A gól is úgy esett, hogy egy távoli kísérletnél a labda lengyel védőn irányt változtatott. A némi labdabirtoklási fölényben játszó európai csapatnak két lövése ment kapu mellé, az erős és gyors játékosokból álló afrikainak négy, egy pedig góllal zárult. A lengyel támadókhoz kevésszer jutott el a labda.   

A szünetben lecserélték a 100. válogatott mérkőzésén szereplő Jakub Blaszczykowskit. A lengyelek nagy lendülettel vetették bele magukat a játékba, de aztán megint nem találtak fogást a szenegáliakon, akik ráadásul növelni is tudták előnyüket. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került az európai csapat, és bár próbált támadásokat vezetni, az afrikaiaknak többnyire sikerült tisztázniuk, így csak a szépítés jött össze.   

A lelátón a lengyelek nagy fölényben voltak, a pályán viszont a szenegáliak akarata érvényesült.

Eredmény:

H csoport, 1. forduló:
Szenegál-Lengyelország 2-1 (1-0)
--------------------------------
Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző, v.: Navaf Abdulla Sukralla (bahreini)   

gólszerzők: Cionek (öngól, 38.), Niang (60.), illetve Krychowiak (86.)   

sárga lap: Sané (49.), Gueye (72.), illetve Krychowiak (12.)

atv.hu

További külföldi híreink