Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-06-18 14:03:00

Isco: még túl korai favoritokról beszélni

Isco, a spanyol labdarúgó-válogatott egyik alapembere szerint még túl korai favoritokról beszélni az oroszországi világbajnokságon.

Isco: még túl korai favoritokról beszélni

A futballista a hétfői sajtótájékoztatón a mexikói válogatottat dicsérte, amely első mérkőzésén vasárnap 1-0-ra győzte le a címvédő német együttest. A középpályás szerint az ilyen eredmények megmutatják a négyévente sorra kerülő torna értékét.

"Itt senki nem kap a másiktól semmit ajándékba, mindenki nagyon motivált" - nyilatkozta Isco. Hozzátette: a németek veresége, illetve más favoritok vártnál gyengébb eredményei után nem szabad következtetéseket levonni, és "még túl korai favoritokról beszélni" a vb-nek ebben a szakaszában, a csoportkör első fordulóját követően.

A spanyolok az Eb-címvédő Portugália elleni 3-3-as döntetlennel kezdtek a vb-n, Isco szerint győzelmet érdemeltek volna, viszont nem élik meg csapásként, hogy nem tudtak nyerni.

"A csapat erejét mutatja, hogy az ellenfél 1-0-s, majd 2-1-es vezetésénél is megmaradt a tartása. Ennek az együttesnek szíve van, soha nem adjuk fel, és mi játékosok tisztában vagyunk azzal, hogy miért jöttünk" - árulta el Isco, aki kiemelte: nagyon jól játszottak, különösen a második félidőben.

A kapitányváltásról - a spanyolok kispadjára két nappal a vb-bemutatkozásuk előtt Julen Lopetegui helyett Fernando Hierro ült le - azt mondta, hogy a történtektől nem hagyták magukat megzavarni, a céljaik pedig változatlanok.

A csapat második csoportmérkőzésére - szerdán Iránnal találkoznak - "kétszáz százalékos" teljesítményt ígért a Real Madrid középpályása, aki a megtörtént dolgokkal, a szövetségi kapitány lecserélésével és a Portugália elleni döntetlennel nem foglalkozik. "Ezeket már mind magunk mögött hagytuk, és nem válik előnyünkre, ha azon siránkozunk, mi történt, vagy éppen mi nem történt meg velünk" - hangsúlyozta.

Az első csoportmérkőzésen nagyot hibázó kapust, David De Geát pedig nyilvánosan is támogatásáról biztosította.

"Senki sem szeret hibázni. De Gea a világ egyik legjobb kapusa, tudja kezelni a helyzetet. Mi pedig sok szeretetet adunk neki. Néha sikeres vagy, máskor sikertelen, ilyen a futball" - mondta Isco, aki kiemelte: a jó közösség jellemzője, hogy a tagjai segítséget nyújtanak egymásnak.

A B csoport negyedik tagja a marokkói együttes, amellyel majd jövő hétfőn mérkőznek meg a spanyolok.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink