Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-06-13 12:15:00

Azonnali hatállyal kirúgták a spanyol válogatott szövetségi kapitányát

Még el sem kezdődött a foci-vb, a spanyol csapat kapitánya máris csomagolhat. Miután a Real Madrid kedden bejelentette, hogy leigazolta Julen Lopeteguit, a szövetség azonnali hatállyal menesztette a szakembert. Nem tolerálták, hogy a vb előtt vállalta el a Real Madrid vezetését, úgy, hogy nemrég írta alá új kontraktusát a spanyol válogatottnál.

A spanyolok a tornán először pénteken lépnek pályára, rögtön a legnehezebb csoportbeli ellenfelükkel, Portugáliával szemben, aztán játszanak még Marokkóval és Iránnal.

A spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales szerdán sajtótájékoztatón jelentette be a döntést, ahol köszönetet mondott Lopetegui munkájáért és azért, hogy kijuttatta a csapatot a világbajnokságra. Az elnök azonban hozzátette: a szövetség minden dolgozója számára üzenniük kellett, hogy vannak olyan viselkedési normák, amiket mindenkinek be kell tartania. "Egyszerűen nem csinálhatsz ilyet, két, vagy három nappal a világbajnokság előtt. Kénytelenek voltunk ezt a döntést hozni"- utalt Rubiales arra, hogy a Real Madrid hivatalosan is bejelentette: Julen Lopeteguival megegyeztek, hogy ő lesz a csapat új vezetőedzője Zinedine Zidane távozása után. Mint ismert, a francia szakember a Bajnokok Ligája-győzelmet követően állt fel a királyi gárda kispadjáról.

Lopetegui korábban a Porto menedzsere volt, majd a spanyol válogatott kispadján a lehetséges 30 pontból 28-at megszerzett a világbajnoki selejtezők során. Összesen 20 mérkőzésen vezette a spanyolokat, ezeken veretlen maradt a csapat: 14 győzelem mellett hat döntetlent könyvelhettek el.

A szakember nemrég írta alá 2020-ig tartó, új szerződését a válogatottal. Utódjáról egyelőre nem született még döntés.

atv.hu

További külföldi híreink