Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-05-19 16:06:00

Tragédia a kutyakiállításon: Leharapta a nyertes yorki fejét egy másik kutya

Felfogni sem lehet azt, ami egy átlagos kutyaversenyen történt.

Rémálomszerű jelenetek játszódtak le múlt vasárnap a losonci kutyakiállításon Szlovákiában: az egyik fajtagyőztes kiskutya tulajdonosai csak pár percig örülhettek kedvencük győzelmének, egy nagy testű moszkvai őrkutya ugyanis váratlanul leszakította az alig egyéves yorkshier terrier fejét. Hosszú percek teltek el, amíg ki tudták szedni a megvadult állatból szegényt, de a megfelelő helyzetfelismeréssel és reagálással elkerülhető lett volna a tragédia. A szörnyűséget tovább árnyalja, hogy a támadó kutya gazdája megpróbált eltűnni a helyszínről, a parkolóban a rendőrök tartóztatták fel.

A hölgy örömtől repesve a kezében vitte ki a Biewer Yorkshire Terrier győztes kant, amikor a bírálatra váró moszkvai bekapta a fejét és kitépte a nő kezéből a kutyát. Mikor végre sikerült a kutya fél teste és feje már csak cafatokban volt, az alsó állkapcsa is leszakadt. Egy orvos helyben még életet lehelt belé, azonnal elvitték műtétre, de már nem tudtak segíteni rajta

– számolt be a drámai pillanatokról egy szemtanú, aki éppen a Lagotto Romagnolo szukájával várt a bírálatra.

A beszámoló szerint a moszkvai gazdájának fogalma sem volt, hogy mit kezdjen a feldühödött négylábújával. Kétségbeesett próbálkozásaival ráadásul csak rontott a helyzeten. Először rugdosta a kutyát, a szőrét és fülét húzogatta, heréjét és combja felett lévő vékony bőrt pedig rángatta. Azt tette amit a legjobban el lehet rontani amikor egy kutya támad. Ilyenkor csak még agresszívabb, idegesebb és bolondabb lesz. A szakértők szerint kis testű kutyát nem szabad felkapni, hogy megvédjük a nagytól, mert magasabbra emelve még rosszabb szemmel nézhet az rá. Rohangálni, őrjöngve örömködni sem ajánlatos, még egy győzelem után sem.

atv.hu/Bors

További külföldi híreink