Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-05-17 13:02:00

Brutális felvételek a magyar nő felrobbantott szépségszalonjáról

A kaliforniai hatóságok szándékos robbantásként és gyilkosságként kezelik Krajnyák Ildikó halálát, nem pedig balesetként. A 48 éves nő pont most járt Magyarországon, a detonáció aznap történt, amikor visszatért az Egyesült Államokba. Családját sokkolta a tragédia.

Magyar nő halt meg egy amerikai merényletben

 

Kedves és szorgalmas embernek tartották Krajnyák Ildikót, a keddi, kaliforniai robbantás magyar áldozata. A Los Angelestől mintegy 50 mérföldre lévő Aliso Viejóban volt a 48 éves nőnek a kozmetikai szalonja, itt történt a detonáció, amit a hatóságok szándékos robbantásként, nem pedig balesetként kezelnek- írja a történtekkel kapcsolatban a CNN.

Az áldozaton kívül két nő is megsérült a detonáció során, szemtanúk arról számoltak be, hogy vérző fejjel és a bőrükből kiálló üvegszilánkokkal jöttek ki az épületből. A kétemeletes ház mellett egy óvoda is működött, ahonnan kimenekítették a gyerekeket.

Az első emeleten lévő szalon belseje szinte megsemmisült a nagy erejű robbantástól, több fala és az ablakai is kitörtek,

egy videófelvételen látszik, hogy a robbanás utáni pillanatokban füst árasztja el a környéket.

 

Krajnyák Ildikó mintegy 20 kilométerre lakott munkahelyétől, egyik szomszédja arról számolt be, hogy a férje sírt, amikor közölték vele a szörnyű hírt. Krajnyák Ildikó anya volt, feleség, lány és barát- olvasta fel a család egyik közeli barátja nyilatkozatát. Irene White közölte, hogy az áldozat családja teljes sokkban van, egyúttal adakozásra kérte fel az embereket, hogy támogassák a nő rokonait. Krajnyák fia például a Washington Egyetemen tanul Seattle-ben és teljesen lesújtotta anyja halálának a híre- tette hozzá White, aki szerint a nő minden elé helyezte a családját. A fiú állítólag anyagi nehézségei miatt mindeddig nem is tudott a tragédia helyszínére utazni.

Egy másik szomszéd arról számolt be a sajtónak, hogy a magyar származású nőnek két munkája is volt, sokat utazott, hogy egy kozmetikai márka termékeit értékesítse. A nő Facebook-oldalának tanúsága szerint az elmúlt hetekben Magyarországon járt, ahonnan fotókat is posztolt, többek között arról a szépségszalonról, ahol 30 évvel ezelőtt ő is kitanulta a szakmát. Sajtóhírek szerint épp a robbanás napján tért vissza az Egyesült Államokba.

A BBC közben arról írt, hogy a bomba feltehetőleg egy csomagban érkezett a szépségszalonba, de állítólag nem az amerikai postahivatal kézbesítette azt.

atv.hu

További külföldi híreink