Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-05-16 10:41:00

Soros beszállt a Teslába

A Soros György által alapított Soros Fund Management beszállt a Teslába, nem közvetlen részvényeket vettek, hanem átváltható kötvények vásárlásával fektettek 35 millió dollárt Elon Musk cégébe.

Soros beszállt a Teslába

Az átváltható kötvény egy olyan hibrid eszköz, amelyet tulajdonosa bizonyos feltételek teljesülése esetén, meghatározott időpontokban, előre meghatározott darabszámú részvényre, jelen esetben Tesla-részvényre válthat át.

A 35 millió dolláros részesedést az első negyedév során vásárolták, vagyis abban az időszakban, amikor a Teslára nagyon nagy nyomás nehezedett, mivel sorozatos problémák miatt csúszott a Model 3 gyártásnak felfuttatása és egyre többen vélték úgy, a vállalat a közeljövőben tőkeemelésre fog szorulni. Ráadásul a Tesla egyik vásárolója halálos balesetet szenvedet, amely azért váltott ki nagy felháborodást, mert a cég elismerte, a baleset pillanatában aktív volt az Autopilot rendszere. A helyzetet pedig súlyosbította, hogy Musk a Twitteren a Tesla csődjével viccelődött, amelynek hatására a cég árfolyama rövid időre benézett 250 dollár alá, míg a 2025-ben lejáró Tesla-kötvények árfolyama 87 dollár közelébe zuhant a korábbi 92 dolláros szintről.

Muskról érdemes tudni, hogy kedveli Soros Györgyöt, akinek az alapja korábban birtokolt már Tesla-részvényeket, de azokat 2017-ben értékesítette.

atv.hu/Portfolio

További külföldi híreink