Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-05-16 14:07:00

Esküvői lázban ég Anglia, minden szuvenírt elkapkodnak a rajongók

A britek készülődnek a szombati királyi esküvőre. Tombol a Meghan-mánia, az esküvőre készített szuveníreket és tárgyakat elkapkodják a turisták. Windsor városa már teljes készültségben van és a rendőrség is nagy erőkkel készül a tömeg érkezésére.

Esküvői lázban ég Anglia, minden szuvenírt elkapkodnak a rajongók

Windsor boltjait elárasztották a Harry és Meghan arcával és nevével ellátott áruk. Az esküvő miatt a városba érkezők vásárolhatnak a pár képével díszített poharakat, tányérokat, vagy akár szurkolói sálat is.

A legelszántabbak már kint sátoroznak a szombati ünnepségre várva. A rajongók közül többen szomorúak, amiért Meghan Markel Mexikóban élő édesapja egészségügyi okok miatt nem jelenhet meg az esküvőn. Az elszánt rojalisták a bulvársajtótól is védik a párt.

Az esküvő részletiről is egyre több információ szivárog ki a palotából. Nyilvánosságra hozták, hogy a koszorúslányok és kísérőik között lesz György herceg és kishúga Sarolta is. Az esküvői torta citrom és bodzavirág ízű lesz, a szertartást pedig rózsák, gyűszűvirágok és pünkösdi rózsák fogják díszíteni.

"Minden esküvő egy ünnep. S nagy megtiszteltetés nekem és a csapatunknak, hogy mi is részesei lehetünk ennek az ünnepnek" – nyilatkozta Mark Flanagan, a menüt készítő szakács.

Windsorban már megkezdődött a több száz brit lobogó felhúzása és a biztonsági kordonok felállítása is. A terrorveszély miatt a városban nagyszámú fegyveres rendőrség lesz jelen, akik az utcán ünneplők biztonságát próbálják majd biztosítani.

Tartson velünk!

Ha az ATV-t figyeli, akkor a királyi esküvőről sem marad le!Május 19-én 12 órától ugyanis élőben adjuk a ceremóniát, mely során a stúdióban Bombera Krisztina és Vujity Tvrtko a királyi esküvő legapróbb részleteit is ízekre szedi Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövetével, Magyarics Tamással, az ELTE tanszékvezetőjével, Görög Ibolya protokollszakértővel, Náray Tamás divattervezővel és Sarka Kata üzletasszonnyal.

Természetesen élőben közvetítjük, amikor a hercegi pár örök hűséget fogad egymásnak és láthatják azt is, ahogy ezt követően London utcáin az alattvalók ünneplik az ifjú párt.

További külföldi híreink