Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-04-26 20:05:00

Az amerikai szenátus is megszavazta Mike Pompeo külügyminiszteri jelöltségét

Csütörtökön délután a szenátus is megszavazta Mike Pompeo külügyminiszteri jelöltségét. Pompeo ezzel elfoglalhatja új hivatalát.

Az amerikai szenátus is megszavazta Mike Pompeo külügyminiszteri jelöltségét

A szenátorok 57:42 arányban döntöttek a jelölt mellett. A demokraták aggodalmaiknak adtak hangot, hogy az új tárcavezető  gyakran él "háborús retorikával" és állítólag ellenszenvvel viseltetik a muszlimok és a homoszexuálisok iránt.    

Bob Menendez, New Jersey demokrata párti politikusa még azt is megfogalmazta: attól tart, hogy az új külügyminiszter "nem  fékezi Donald Trump legrosszabb ösztöneit".    

A republikánusok viszont egységesen felsorakoztak Donald Trump jelöltje mellett, s dicsérték eddigi pályafutását,  kezdve attól, hogy diplomát szerzett a tekintélyes West Point katonai akadémián, a egészen addig,  hogy Kansas állam képviselőjeként sikeres törvényhozó volt. Elismeréssel szóltak az elmúlt 15 hónapban a CIA élén végzett munkájáról is. Steve Daines montanai republikánus szenátor külön kiemelte Pompeo phenjani tárgyalásait, mondván, ezzel is bizonyította, mennyire értékes tagja lesz a kormánynak.          

Mike Pompeo pénteken már Brüsszelben tárgyal: a NATO külügyminisztereinek tanácskozásán vesz részt.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink