Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-04-24 18:25:00

Meglepően dicsérgeti Trump Kim Dzsong Unt

Donald Trump amerikai elnök méltatta Kim Dzsong Unt, és jelezte, hogy minél hamarabb találkozni akar vele. Ez a találkozó előreláthatólag májusban vagy júniusban már meg is valósul.

Donald Trump a Macron francia elnökkel folytatott találkozója során újságírókkal beszélgetve arról beszélt, hogy az Egyesült Államok közvetlem megbeszéléseket folytatott Észak-Koreával az elmúlt időszakban.

Mint arról beszámoltunk: Donald Trump amerikai elnök a múlt szerdán megerősítette, hogy Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) jelenlegi igazgatója – és Trump külügyminiszter-jelöltje – találkozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel. A tárgyalás a jelek szerint olyan jól sikerült, hogy most Trump egyenesen azt mondta: Kim "nagyon nyitottan" és "nagyon tiszteletreméltó" módon állt minden, a tárgyalások során szóba került kérdéshez.  Ez a hirtelen változott retorika sokakat meglep, hiszen tavaly még egy Twitter bejegyzésben Trump nem éppen barátságos hangnemben „kicsi rakéta embernek” aposztrofálta az észak-koreai vezetőt.

atv.hu/RT

További külföldi híreink