Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-03-22 19:34:00

Tippeljen, hány vendéget hív meg Harry herceg és Meghan Markle a királyi esküvőre!

Harry herceg és amerikai menyasszonya, Meghan Markle hatszáz vendéget hívott meg májusi esküvőjükre, de a listán szereplő neveket egyelőre nem hozták nyilvánosságra - közölte csütörtökön a Kensington-palota.

Tippeljen, hány vendéget hív meg Harry herceg és Meghan Markle a királyi esküvőre!

Károly brit trónörökös, Harry édesapjának londoni hivatala hozzáfűzte, hogy a május 19-ére a windsori kastély Szent György-kápolnájába meghívott vendégek egyúttal hivatalosak az egyházi szertartást követő esküvői díszebédre is.   

Az esküvő estéjén pedig Károly walesi herceg kétszáz vendég számára rendez magánfogadást a Frogmore House szomszédságában.   

Az aranyozott bélyegzővel nyomott, metszett és aranyozott szélű meghívókat még a héten elküldik. A férfi vendégek számára "egyenruha, zsakett vagy öltöny", a nőknek "nappali ruha és kalap" az előírt öltözék.   

Harry bátyja, Vilmos herceg és felesége, Katalin esküvőjére, amelyet a londoni Westminster Abbey-ben rendeztek meg 2011-ben, 1900 vendég volt hivatalos. Az ünneplők között volt Elton John, David Beckham és felesége, Victoria, továbbá számos királyi vendég a világ uralkodóházaiból, valamint ismert politikusok.   

Egyes brit lapok arról spekuláltak, hogy Harry herceg esetleg meghívná Barack Obama korábbi amerikai elnököt is, akivel karácsonykor készített rádióinterjút a BBC-nek, a jelenlegi elnököt, Donald Trumpot azonban nem invitálná meg. Claudia Joseph, a királyi ház bibliográfusa szerint azonban Harry semmiképpen nem akar politikai színt keverni az esküvőbe. "Harry imádja a nagymamáját (II. Erzsébet királynőt) és nem akar szomorúságot okozni neki. Az utolsó dolog, amit akarna, hogy kirobbantsa a harmadik világháborút" - jegyezte meg.  

Joseph szerint a fiatal pár eddigi esküvői készülődése azt sugallja, hogy személyesebb ünnepséget szeretnének, mint Vilmos és Katalin. A szakértő kevésbé zsúfolt, kisebb pompájú, melegebb és természetesebb esküvőre számít.  

A palota korábban bejelentette, hogy 2500 embert hívtak meg, köztük a pár által támogatott jótékonysági szervezetek tagjait, akik a Windsor-kastélynál megszemlélhetik a vőlegény és a menyasszony, valamint vendégeik bevonulását, majd azt is, ahogy távoznak.  

A brit korona százéves hagyományát folytatva Meghan karikagyűrűje is walesi aranyból készült.  

Először II. Erzsébet királynő édesanyjának esküvői gyűrűjéhez használtak Walesből származó aranyat. Példáját II. Erzsébet is követte, amikor 1947-ben összeházasodott Fülöp herceggel, és természetesen Vilmos és Katalin esküvőjére is ilyen gyűrű készült.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink