Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-03-22 08:10:00

Bedurvult az időjárás: Van ahol már félméteres hóval küzdenek

Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét, amelyet rövid időn belül már a negyedik óriási téli vihar sújtott.

Bedurvult az időjárás: Van ahol már félméteres hóval küzdenek
Fotó: Reuters

Szerdán Virginiától Massachussettsig, végig a keleti parton folyamatos volt a sűrű hóesés, amelyet sok vidéken erős szél kísért. A nagyvárosokban - így például Washingtonban, Philadelphiában, New Yorkban - zárva tartottak az állami hivatalok és az iskolák, sok rendezvényt lemondtak.

New York állam kormányzója szükségállapotot hirdetett a városra és a környező településekre, valamint bejelentette, hogy a Nemzeti Gárda mintegy háromszáz tagja készenlétben áll a viharban rekedtek megsegítésére.

Hólapátokat, generátorokat szállítanak azokra a településekre vagy városi negyedekbe, ahol már félméteres a hó és megszűnt az áramszolgáltatás is.

New Yorkban szerda estig 15-20 centiméternyi hó hullott, Pennsylvania állam egyes vidékein félméteres a hótakaró. A New Yorkban és a környékén lévő repülőtereken 1200 járatot töröltek, a teljes keleti parton pedig több mint ötezret. A Tobynak elkeresztelt vihar három héten belül a negyedik, amely a keleti partvidéket sújtja.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink