Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-02-23 19:28:00

Nagyszabású katonai műveletet tartottak Rio de Janeiro szegénynegyedeiben

Nagyszabású műveletet tartott pénteken a brazil hadsereg Rio de Janeiro nyugati szegénynegyedeiben a szervezett bűnözés ellen.

Nagyszabású katonai műveletet tartottak Rio de Janeiro szegénynegyedeiben
Fotó: Reuters

Páncélozott járművek és rendőrök támogatásával több mint 3200 katona vonta az ellenőrzése alá a Vila Kennedy, Vila Alianca és Coreia negyedekbe vezető utakat, megszállva a városrészeket. A katonai rendőrség nagy mennyiségű pisztolyt, tölténytárat, marihuanát, kokaint és dinamitot kobzott el - jelentette az AFP helyszíni tudósítója.

Két embert őrizetbe vettek - közölte a katonai rendőrség különleges műveleti egységének szóvivője.

Lövöldözés is volt, de senki nem sérült meg. A razziát egy héttel azután tartották, hogy Michel Temer brazil elnök rendeletében a hadseregre bízta Rio de Janeiro szövetségi államban a szervezett bűnözés elleni harc parancsnokságát. Az államban rohamosan fokozódott az erőszak a 2016. évi nyári olimpiai játékok óta.

A pénteki műveletre még egy júliusban kiadott utasítás keretében került sor, amikor mintegy 8500 katonát vonultattak fel a rendőrség megerősítésére. Azóta tucatnyi razziát tartottak, amelyek során több mint 260 embert vettek őrizetbe, és nagy mennyiségű fegyvert és kábítószert koboztak el.

Raul Jungmann védelmi miniszter nemrégiben ismerte be, hogy a brazíliai biztonsági rendszer "összeomlott", aminek okaként a szervezet bűnözés terjedését és a rendőrség körében elharapózott korrupciót nevezte meg.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink