Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-02-14 21:15:00

Véres lövöldözés egy floridai gimnáziumban, halottak és sérültek

Legalább 14 áldozata van annak a gimnáziumi lövöldözésnek, amely dél-Floridában történt, csütörtök délután. Hatalmas erőkkel vonultak ki a mentősök és rendőrök, az FBI is kiérkezett, valamint tank is volt a helyszínen.

A Fort Lauderdale városától északra fekvő Parkland-i Stoneman Douglas gimnáziumban történt a támadás. A helyszínről arról számolnak be, hogy sokan futottak ki az iskolából, míg mások a földre feküdtek. A rendőrök körbevették az iskola épületét, ahol helyi idő szerint délután két órakor egy gázmaszkos férfi tüzet nyitott az iskolában. A környéket lezárták. Az első hírek legalább 20 sérültről szóltak, míg más források már három diák haláláról és 50 sebesültről tudósítottak.

A rendőrség azt kérte Twitter-oldalán a szülőktől, hogy ha gyermekeik az iskola épületéban tartózkodnak, akkor bújjanak el és maradjanak csendben, amíg a segítség meg nem érkezik.

Vannak olyan helyszíni beszámolók, melyek szerint egyes diákok szembeszálltak a lövöldözővel egy osztályteremben. A rendőrség állítólag tisztában van a támadó kilétével, aki maga is diák, és az amerikai hadsereg fiatalok számára szervezett egyik programjának a résztvevője.

Az amerikai televíziókban sugárzott légi felvételek tanúsága szerint diákok hosszú sora, felemelt kézzel, rendőrségi biztosítás mellett vonul ki az iskola épületéből.

Donald Trump amerikai elnököt tájékoztatták a lövöldözésről. A Fehér Ház közleményben tudatta, folyamatosan nyomon követik a fejleményeket és lélekben az érintett családokkal vannak.

Frissítés - 22:50

A helyi rendőrség hivatalosan megerősítette, hogy a lövöldözésnek legalább 14 áldozata van, ám azt nem árulták el, hogy az érintettek sérültek-e vagy halottak. Azt tudni, hogy a közelben lévő kórházba szállíttották őket. Ugyanakkor viszont Bill Nelson, Florida állam demokrata szenátora viszont számos halálos áldozatról beszélt újságíróknak.

A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették, a hatóságok pedig helyszínelnek.

atv.hu

További külföldi híreink