Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-02-12 21:45:00

Videón is látszik, ahogy földbe csapódik az orosz utasszállító

Egy hónappal a katasztrófa előtt vizsgálták át alaposan azt a repülőgépet, amely vasárnap zuhant le Moszkva közelében. A szerencsétlenségnek hetvenegy halálos áldozata van. A szakértők még mindig nem biztosak abban, mi történt, ugyanakkor a orosz baleseti kivizsgálók szerint a gép egyben volt a földetérésig.

Hiába várták szeretteiket ezek az emberek az oroszországi Orszk repterén, egyikük sem érkezett meg. A rokonok itt tudták meg: a lezuhant gépen mindenki meghalt. Az orosz légitársaság gépe vasárnap zuhant le Moszkva közelében, csupán néhány perccel a felszállás után. A  gép apró darabokra esett. A roncsok egy harminchektáros területen szóródtak szét.

A gép két fekete dobozát már megtalálták. A szakértők szerint vagy a rossz időjárás, emberi mulasztás vagy valamilyen technikai meghibásodás okozta a balesetet.

„Annyit már tudunk, hogy a becsapódás pillanatában a gép ép volt, nem volt tűz a fedélzetén és a robbanás is csak a becsapódás miatt történt”

– mondta a nyomozóbizottság szóvivője. A gépen 65 utas – köztük három külföldi – és egy hatfős személyzet utazott.

Orszkban gyásznapot hirdettek, Moszkvában pedig elhalasztották a tervezett farsangi ünnepségeket.

Az orosz közlekedési miniszter közben bejelentette: a baleset után szigorúan átvizsgálják majd az ország reptereit és repülőgépeit.

atv.hu

További külföldi híreink