Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-01-18 19:18:00

Láncra vert gyermekek: Borzalmas részletek derültek ki

Újabb felkavaró részletek derültek ki órákkal a szörnyeteg szülők, az 57 éves apa, David Allen Turpin és a 49 éves anya, Louisa Anna Turpin első bírósági meghallgatása előtt. Őket saját gyermekeik kínzása és veszélyeztetése miatt vették őrizetbe múlt vasárnap Kaliforniában.

Láncra vert gyermekek: Borzalmas részletek derültek ki

A 2 és 29 év közötti gyerekek otthona Perrisben, egy Los Angeles vonzáskörzetébe tartozó külvárosban börtönként funkcionált.

A házaspár 13 gyermeke közül hetet láncokkal és lakatokkal a saját ágyukhoz kötözve találtak meg a hatóságok. A sötét, és büdös szobákban mindenhol emberi vizelet és ürülék volt. A 13 szenvedő testvér naponta egyszer étkezhetett és mindössze évente kétszer zuhanyozhatott. Annyira alulfejlettek voltak a gyerekek, hogy csak a kiszabadításuk után derült ki, hogy heten már 18-29 év közötti felnőttek - nyilatkozta az állami ügyészség munkatársa az amerikai NBC hírcsatornának.

A hatóságok az összes gyermeket alultápláltság miatt kórházba szállították, hogy kivizsgálják és feltáplálják őket. A fizikumuk rendbejöttét követően pszichológusok segítenek nekik feldolgozni az átélt borzalmakat. A Turpin házaspárt vizsgálati fogságba helyezték és 9 millió dolláros óvadékot állapított meg rájuk a bíróság.

A Nyugat-Virginia államból származó szülők rokonait sokkolta a történet. “Olyanok voltak, mint egy normális család. Előzékenyek, udvariasak egymással. Mindenki édesemnek szólította a másikat. Nagyon nehéz mindezt elhinni. Isten tudja mi történt az elmúlt években” - mondta Betty Turpin a férj 81 éves édesanyja.

Turpinék igazi keresztény mintacsaládnak számítottak. Ugyanakkor nem voltak egyetlen kaliforniai vallási közösségnek sem a tagjai. A szülők nem engedték, hogy gyermekeik randevúzzanak, vagy barátkozzanak másokkal. Nem nézhettek televíziót, nem beszélhettek telefonon, nem csinálhattak olyan normális dolgokat, melyeket más gyermekek.

atv.hu/Bors

További külföldi híreink