Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-01-02 12:13:00

Csökkenthetik a terrorfenyegetettségi szintet Belgiumban

Hármasról kettes fokozatúra csökkenthetik a terrorfenyegetettségi szintet Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című belga napilap Jan Jambon belga belügyminiszter nyilatkozatát idézve kedden.

Csökkenthetik a terrorfenyegetettségi szintet Belgiumban

A belga belügyminiszter a Standaard című flamand nyelvű belga napilapnak nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) elemzése már a következő hónapokban lehetővé teszi a terrorfenyegetettség szintjének csökkentését. Elmondása szerint ezt az egyre javuló biztonsági környezet, de a költséghatékonyság is indokolja. A négy fokozatú skálán a kettes riasztási szint fokozott rendőri és katonai éberséget jelent.

A belügyminiszter hozzátette, a hármas szint várhatóan azonban továbbra is érvényben marad bizonyos nagykövetségek védelme esetében és a nagy tömegeket vonzó helyszíneken.

A 2015 novemberében, Párizsban hét helyszínen elkövetett merényleteket követően hármas, "lehetséges, és valószínű" terrorkészültségi fokozatot rendeltek el Belgiumban, majd a 2016 márciusában, Brüsszelben két helyszínen elkövetett támadásokat követően a legmagasabb, azaz "súlyos és azonnali" fokozatúra emelték a terrorfenyegetettség szintjét az ország egész területén, amelyet később hármas szintre minősítettek vissza.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

atv.hu/MTI

 

 

 

 

 

 

Kedves Nézőink! Január 3-tól több ponton is változik az ATV műsorrendje. Hétköznaponként hosszabb lesz a délelőtti Fórum, szerdától a nézőink 9 óra 10 perctől egészen 10 óra 50 percig mondhatják el véleményüket a legaktuálisabb témákról.

Délután 4 órától is lesz Fórum, majd az eddig megszokotthoz képest negyed órával korábban, 17 óra 30 perckor kezdődik az ATV Híradója Jaksity Katával, Holló Mártával és Gajdos Tamással.  18 óra előtt 5 perccel indul A Nap híre Simon Andrással és Somos Andrással, majd 18 óra 30 perckor ismét Híradót sugárzunk. Szerdától 19 óra 10 perctől kezdődik az Egyenes Beszéd Rónai Egonnal és Krug Emíliával, majd este 9-kor ismét Híradóval várja Önöket Holló Márta és Simon András.

Tehát a következő újdonságokra számíthatnak szerdától az ATV-n:

9:10 – 10:50 – Fórum                      16:00 – Fórum
17:30 – Híradó
17:55 – A nap híre
18:30 – Híradó
19:10 – Egyenes Beszéd 
21:00 – Híradó

Ajánlom

További külföldi híreink