Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-12-07 12:47:00

Jeruzsálem elismerése: Magyarország is követni fogja Trumpot?

A Times of Israel cikke szerint Budapesttől is várják, hogy kövesse az amerikaiak döntését, szerdán ugyanis a magyarok blokkoltak egy uniós nyilatkozatot, amiben ellenezték volna Trump lépését.

Jeruzsálem elismerése: Magyarország is követni fogja Trumpot?

Egy nappal Donald Trump történelmi bejelentését követően Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök arról beszélt, hogy más országoknak is követniük kéne az amerikai elnök döntését: ismerjék el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és helyezzék át a nagykövetségüket – írja a Times of Israel. Az izraeli miniszterelnök arról is szólt, hogy már 3 ezer éve tisztában vannak vele, hogy Jeruzsálem az ország fővárosa.

Míg Trump döntését Izraelben üdvözölték, a legtöbb nemzetközi közösség elítélte a történelmi lépést, a palesztinok azt állítják, Amerika ezzel elvesztette a béketárgyalások közvetítő szerepét.

A lap azt írja, Csehország viszont látszólag támogatja Trumpot. Mint írják, névtelenségüket kérő izraeli tisztviselők arról számoltak be, hogy a csehek mellett a Fülöp-szigeteken is azon gondolkodnak, hogy áthelyezik nagykövetségüket Tel Avivból Jeruzsálembe. A Times of Israel cikke szerint Jeruzsálem azt várja, hogy Trump döntését Magyarország is követni fogja. Európai forrásokra hivatkozva azt írják, Budapest szerdán blokkolta a közös uniós nyilatkozatot, amelyben ellenezték volna Trump lépését.

atv.hu

További külföldi híreink