Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-12-06 09:44:00

Álomautót és házat kapott az utolsó pénzén segítő hajléktalan

Ahogy azt mi is megírtuk, az amerikai Johnny Bobbitt Jr. az utolsó 20 dollárját adta oda egy lánynak, akinek az autójából kifogyott az üzemanyag. Megkapta a jutalmát.

Álomautót és házat kapott az utolsó pénzén segítő hajléktalan

Kate McClure Philadelphiában került kínos szituációba még novemberben. Az autójából kifogyott az üzemanyag, egyedül volt és senkitől sem várhatott segítséget. Bobbitt ekkor lépett oda hozzá és felajánlotta a nála lévő összes pénzt.

Mivel a lány sehogy sem tudta akkor visszafizetni neki, a GoFundMe oldalon indított gyűjtést a hajléktalannak. Leírta, milyen nehéz körülmények között él, mégis milyen emberségesen és nagylelkűen viselkedett. Az embereket annyira meghatotta a történet, hogy átszámítva több mint 100 millió forint gyűlt össze neki.

Most a Jalopnik azt írta, hogy meg is van, mit kapott belőle a férfi. Minden álma volt egy 1999-es Ford Ranger, amit most megvettek neki és egy házat is vásároltak a számára, valamint vett egy számítógépet is. Tervei között szerepel, hogy ennek segítségével munkát keres és segíteni szeretne valamilyen formában azokon, akik akkor is mellette álltak, amikor élete legszörnyűbb időszakát élte.

A pénz egyébként kettő alapba került. Az egyik a nyugdíjas éveire biztosítja majd számára a megélhetést, a másikról pedig havonta helyeznek el egy fix összeget a bankszámlájára, hogy a kiadásaira felhasználhassa.

atv.hu

További külföldi híreink