Nagyvilág

2017-11-20 07:21:00

Meghalt Charles Manson, aki csoportját brutális gyilkosságsorozatra vette rá

A hírhedt sorozatgyilkos 83 éves volt.

Charles Manson vasárnap este természetes halállal halt meg a Kalifornia állami Kern County egyik kórházában - jelentette az ABC News. Mansont néhány napja szállították kórházba, miután romlott az egészségi állapota.

Manson 1969 augusztusában követőinek egy csoportját brutális gyilkosságsorozatra vette rá Los Angelesben. A két napos ámokfutása során hét embert ölt meg, köztük a terhes színésznőt, Sharon Tate-t, aki egyben Roman Polanski lengyel filmrendező felesége volt, Jay Sebring fodrászt, Abigail Folger örökösnőt, Wojciech Frykowski írót és Steven Parent tinédzser fiút. A második nap pedig Leno és Rosemary LeBianca voltak az áldozatai.

Manson maga nem volt a tetthelyen, de egy hosszú, látványos tárgyalássorozat eredményeképpen az események fő irányítójaként 1971-ben halálra ítélték. Ezt azonban életfogytiglanra változtatták, miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minősítették a halálbüntetést. Az államban később visszaállították a halálbüntetést, de az egykori szektavezér ítéletét nem változtatták meg.

A banda női tagjai, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten a tárgyalások során végig lojálisak maradtak Mansonhoz, akit Jézus Krisztusként emlegettek. Csak később távolodtak el tőle, és bánták meg tetteiket. Atkins 2009-ben, 61 évesen halt meg a börtönben rákban. Krenwinkel és Van Houten jelenleg is rács mögött van.

atv.hu

További külföldi híreink