Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-11-19 14:14:00

Botrányos videó: Csak álltak és nevettek a haldokló férfi felett a nővérek

Megdöbbentő felvétel látott napvilágot egy idősek otthonában történt haláleset kapcsán. Noha a család már három éve pereskedik az intézménnyel, az ápolókat csak követően menesztették, hogy kiderült: a történtek a nyilvánosság tudomására juthatnak.

Mi veheti rá egy idősotthon ápolóit arra, hogy ahelyett, hogy segítsenek egy haldoklónak, csak álljanak felette, és nevessenek? Válasz a mai napig nincs, noha már több mint három éve húzódik az ügy. A második világháborús veterán, James Dempsey ekkor, 2014. februárjában hunyt el egy Georgia államban található intézményben. Noha családja úgy gondolta, távozásának körülményeiben nincs semmi gyanús, végignézték annak a rejtett kamerának a felvételeit, aminek a telepítéséhez még beköltözésekor ragaszkodott a 89 éves férfi.

Dempsey attól tartott, nem fogják megfelelően gondozni - ezért kérte a családot, hogy rejtsenek el egy kis kamerát. Sajnos igaza lett. A felvétel sokkolta a háborús veterán szeretteit - azon ugyanis tisztán látszik, hogy a nővérek magasról tettek a férfi haldoklására, sőt, kétrét görnyedve nevettek a halálos ágya felett.

Hajnali 4:35-kor James Dempsey fulladni kezdett. A felvételen tisztán hallatszik, amint segítséget kér, majd a vészhívót is megnyomja. Az első nővér hét perccel később érkezik, lekapcsolja a vészhívót, majd megigazítja a férfi ágyát és otthagyja a levegőért kapkodó férfit. Szűk két órával később érkeznek az újabb nővérek az ekkor már eszméletlen férfihoz. Ismét megigazgatják az ágyát, majd babrálnak valamit a lélegeztetőgéppel, miközben nevetgélnek a férfi ágya mellett. Az egyik nővér annyira nevet, hogy szabályosan kétrét görnyed.

Az akkori főnővér, Wanda Nuckles később, a bíróságon nem tudta megmondani, mit találtak ennyire viccesnek, sem felidézni a történteket. Arra a kérdésre, hogy miként érzi magát a videó megtekintése közben, ennyit felelt: rosszul.

Az idős férfi percekkel később elhunyt. Mire a kihívott mentők odaértek, már semmit sem tehettek érte. Noha az első hivatalos jelentésekben az állt, Wanda Nuckles mindaddig próbálta a férfit újraéleszteni, amíg meg nem érkeznek a mentők, a videón tisztán látszik: összesen hat szívkompressziót csinál, semmi többet

- írja a Daily Mail.

atv.hu/Bors

További külföldi híreink