Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-11-03 13:23:00

Vilmos herceg: túl sok ember van a világon

A cambridge-i herceg szerint világméretű kockázatot jelent a gyorsan növekvő populáció.

Vilmos herceg: túl sok ember van a világon

Vilmos herceg szerint túl sok ember él a Földön, ami világméretű kockázatot jelent – írja a brit Telegraph. A trónörökös szerint a túlnépesedés miatt óriási nyomás alá kerültek a vadonélő állatok, és felszólított, hogy mindenki megújult erővel kezelje a kérdést.

Aggodalmai nagyapja Edinburgh hercege aggályait visszhangozták, aki 2011-ben a túlnépesedés megoldásának eszközeként az önkéntes családkorlátozást támogatta, amelyet a természetvédelem legnagyobb kihívásaként fogalmazott meg.

Unokája a brit Tusk Trust nonprofit természetvédő szervezet jótékonysági gálavacsoráján hangsúlyozta, hogy az egyes állati populációk megmentésére intézkedéseket kell hozni.

„Életem során láthattam, hogy a globális vadállomány több mint a felével lecsökkent” – mutatott rá. „Afrika gyorsan növekvő népessége – megdöbbentő havi három és fél milliós növekedéssel – 2050-re várhatóan több mint kétszeresére emelkedik” – figyelmeztetett.

„Nem kérdés, hogy ez a növekedés óriási nyomást gyakorol a vadon élő állatokra és az élőhelyekre” – fogalmazott. „A városiasodás, az infrastruktúra fejlesztése, a termesztés mind jó dolog önmagában, de szörnyű hatással lesz rájuk, hacsak nem kezdünk el most tervezni és meghozni a szükséges intézkedéseket” – hívta fel a figyelmet.

A herceg elmondta, hogy ez „katasztrofális hatással” járhat a túlgazdálkodás és a rossz vízellátás jelentette kihívás enyhítésére szolgáló új ötletek nélkül.

„Sokkal keményebben kell dolgoznunk, ha biztosítani szeretnénk, hogy az emberek és a többi állatfaj (sic!), amelyekkel megosztjuk ezt a bolygót, továbbra is együtt létezhessen” – tette hozzá. A herceg figyelmeztetett, hogy sok faj, köztük az orrszarvú, az oroszlán és a tobzoska, még mindig létező veszéllyel néz szembe az illegális vadkereskedelem miatt.

„Ez a kereskedelem barbár, ellehetetleníti a megélhetést, pusztítja a közösségeket, és támogatja a szervezett bűnözést” – fogalmazott. „Rossz a világnak, és fel kell számolnunk” – tette hozzá. Azt is mondta, örömmel veszi tudomásul, hogy a kormány nemrég bejelentette az elefántcsont-értékesítés korlátozását az Egyesült Királyságban.

atv.hu / The Telegraph

Ajánlom

További külföldi híreink