Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-10-21 18:31:00

Trump nyilvánosságra hozza a Kennedy-gyilkosság aktáit

Hetvenöt évre titkosították, most bárki számára elérhetőek lesznek az akták, melyek John F. Kennedy gyilkosságáról szólnak.

Trump nyilvánosságra hozza a Kennedy-gyilkosság aktáit

Nem fogja megakadályozni, hogy nyilvánosságra kerüljön az az akta, amely John F. Kennedy egykori amerikai elnök gyilkosságáról szól – reagálta a Twitteren Donald Trump, miután a Politico pénteken arról írt, hogy az amerikai elnök nem fogja engedni az akták publikálását.

A Reuters arról ír, hogy az amerikai nemzeti levéltár a honlapján legkésőbb október 26-ig publikál minden iratot, így ezek bárki számára elérhetőek lesznek.

John Fitzgerald Kennedy 1963. november 22-én egy merénylet következtében hunyt el, a gyilkosság elkövetésével Lee Harvey Oswaldot gyanúsították meg, akit hamar le is tartóztattak, de 48 órával és 7 perccel később ő is meghalt, miután egy bártulajdonos hasba lőtte.

A Kennedy-gyilkosság kivizsgálására kongresszusi bizottságot állítottak fel. A bizottság élére Earl Warren, a Legfelsőbb Bíróság elnöke került. Tíz hónapos munka után készült el a bizottság elnökéről elnevezett Warren-jelentés, mely szerint Oswald „magányos tettes” volt, azaz nem állt mögötte semmiféle politikai vagy egyéb más csoportosulás. Az aktákat 75 évre titkosították.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink