Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-10-19 10:58:00

Jól beszólt a sztáredző: "Mourinho előbb foglalkozzon a saját csapatával"

Antonio Conte, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője arra kérte José Mourinhót, a Manchester United trénerét, hogy kevesebbet foglalkozzon az ő együttesével, törődjön inkább a sajátjával.

A portugál edző szerda este, azután, hogy az MU 1-0-ra legyőzte a Benficát Bajnokok Ligája-mérkőzésen, olasz kollégájának üzent, amikor megemlítette, hogy Conte a héten a sűrű menetrend és a sok sérültje (N'Golo Kanté, Danny Drinkwater, Victor Moses és Álvaro Morata) miatt panaszkodott.

"Én sohasem említem a sérülteket. Más menedzserek sírnak, sírnak, amikor egy játékosuk megsérül. Ha panaszkodni akarnék, sírhatnék öt percig, mint mások" - mondta Mourinho a lisszaboni találkozót követő sajtótájékoztatón, aztán ő is sorolta a sérültjeit, Zlatan Ibrahimovicot, Marouane Fellainit, Paul Pogbát és Marcos Rojót.

Londonban, ahol a Chelsea 3-3-as döntetlent játszott az AS Romával egy újságíró idézte Mourinho szavait.

"Ha ez nekem szólt, akkor a válaszom ez: előbb foglalkozzon a saját csapatával és saját magával, s csak azután másokkal. - reagált dühösen az olasz edző. - Mourinho gyakran foglalkozik azzal, mi történik a Chelsea-nél. Az előző idényben is ezt tette. Inkább azzal kéne törődnie, mi történik a saját csapatánál"

- tette hozzá.

Mourinhónak és Conténak már több összetűzése volt azóta, hogy az olasz edző a londoni csapathoz került 2016 nyarán. Idén márciusban szét is kellett őket választania a negyedik játékvezetőnek, amikor élénk vitába keveredtek a pálya mellett. Előzőleg, 2016 októberében Mourinhónak nem igazán tetszett Conte mondandója az MU-nak a Stamford Bridge-en elszenvedett 4-0-es veresége után, a mostani idény elején pedig Conte úgy fogalmazott, szeretné elkerülni, hogy "Mourinho-idénye" legyen, utalva arra, hogy a portugált 2015 decemberében, néhány hónappal azután menesztették a Chelsea-től, hogy bajnokságot nyert a csapattal.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink