Nagyvilág

2017-10-17 16:28:00

Kiderült, mikor érkezik Vilmos hercegék babája

Áprilisra várja harmadik gyermekét Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos herceg felesége.

Kiderült, mikor érkezik Vilmos hercegék babája

A hírt kedden jelentette be egymondatos Twitter-üzenetében a Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája.   

Katalin hercegnő terhességéről az udvar már szeptemberben hírt adott, de a keddi bejelentésig nem volt ismert, hogy a gyermek érkezése mikorra várható.   

Vilmosnak, az Egyesült Királyság jövőbeni uralkodójának és hitvesének első gyermeke, György herceg 2013 júliusában, húga, Charlotte hercegnő 2015 májusában született.   

Édesapja után György majdan maga is az Egyesült Királyság uralkodója lesz.    

György herceg és Charlotte hercegnő testvére - nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után - az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva a jelenlegi ötödiket, saját majdani nagybátyját, vagyis Harry herceget, Vilmos öccsét.  

Vilmos és Katalin harmadik gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolja, hogy fiúnak vagy leánynak születik, ugyanis 

a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított és kiteljesedett reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét.

Így ha a harmadik gyermek fiú lesz, akkor sem lépne nővére, Charlotte elé a trónutódlási sorrendben.  

atv.hu/MTI

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére:

További külföldi híreink