Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-10-13 12:59:00

Megvert egy szakkomentátort, eltiltották a Sion elnökét

Tizennégy hónapos eltiltást kapott Christian Constantin, az FC Sion futballklub elnöke, amiért szeptember végén megvert egy szakkommentátort.

Megvert egy szakkomentátort, eltiltották a Sion elnökét

A svájci liga fegyelmi bizottságának döntése értelmében a sportvezető a következő bő egy évben nem léphet be olyan stadionba, amelyben bajnoki-, kupa-, vagy válogatott-mérkőzést rendeznek. A szervezet közleménye úgy fogalmaz, Constantin viselkedése "egyértelmű és komoly erőszak", amely "alapjaiban ingatja meg a labdarúgás értékeit".

Az elnök egy újságcikkben úgy nyilatkozott a döntésről, hogy "nevetnie kell rajta", s szóvá tette, hogy a fegyelmi bizottság meg sem hallgatta őt az esetről.

 "Ha háborút akarnak, megkapják. Meglátjuk, a végén ki marad majd talpon" - jelentette ki a Le Matin hasábjain. Hozzátette, mivel kifizette a bérleti díjat csapata stadionjának páholyában, tervei szerint ott lesz a lelátón a St. Gallen elleni, vasárnapi bajnokin.

A sportvezető szeptember végén az FC Lugano vendégeként aratott 2-1-es győzelem után pofon vágta, meglökte és meg akarta rugdosni Rolf Fringert, a válogatott volt szövetségi kapitányát, amiért Constantin szerint hetek óta ócsárolta őt, a tévéműsorokban nárcisztikusnak nevezte, s azt állította, hogy semmi empátia nincs benne. A 60 éves szakember a földre esett a támadás következtében.

Az eset első következményeként Constantinnak meg kellett válnia alelnöki pozíciójától a 2026-os téli olimpiára jelentkező Sion pályázati bizottságában.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink