Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-10-12 06:08:00

Turistaparadicsommal egybekötött rakétakilövő állomást fejleszt Kim Dzsong Un

Turistaparadicsomot és rakétakilövő állomást fejleszt ugyanazon a helyen Kim Dzsong Un. Wonsan városa az ország egyik legnépszerűbb célpontja a kikapcsolódni vágyóknak, sőt, a turistákat is egyre jobban vonzza a tengerparti város. Néhány méterrel odébb azonban folyamatosak a rakétakísérletek és tesztek.

Turistaparadicsommal egybekötött rakétakilövő állomást fejleszt Kim Dzsong Un
Wonsan városának egyik látványossága

Fürdőző, vidáman nyaraló családok – ez Wonsan városa. Észak-Koreában talán kevés ennyire idilli hely van. A már most turistaparadicsomnak számító várost azonban a phenjani vezetés még népszerűbbé szeretné tenni.

„Kim Dzsong Un nagyon szeretné népszerűsíteni a turizmust, mert nagyon jól tudja, hogy az ország gazdasága nem tud sok pénzt termelni” – magyarázta Észak-Korea korábbi londoni nagykövete, aki már elmenekült az országból. A turizmus ráadásul egy azon kevés iparágak közül, amelyekre nem érvényesek az országgal szembeni szankciók.


Szürreális, de Wonsan városát rakétatesztek végrehajtására is használják. 

A kettősség nem meglepő a helyieknek. A katonai fejlesztés ugyanis kulcsfontosságú az országot vezető diktátor számára.

A város ráadásul történelmileg is jelentős: Kim Dzsong Un nagyapja itt ért partot a szovjet hadsereggel, hogy átvegye az ország irányítását. Városi legendák szerint pedig maga a diktátor is itt született. A két korábbi vezetőre óriási szobrok emlékeztetnek. A turistáktól is azt várják: hajoljanak meg és hozzanak virágot a szobrok elé.

A diktátort politikai és személyes kötődés is ösztönzi arra, hogy óriási pénzeket fektessen a város folyamatos fejlesztésébe. A környéken nemzetközi repülőtér, sportközpont és még síközpont is található.

atv.hu

További külföldi híreink