Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-10-12 15:31:00

5 évet töltött terroristák fogságában egy amerikai család

Pakisztáni csapatok kiszabadítottak egy kanadai férfit amerikai feleségével és három közös gyermekükkel a "terroristák fogságából" - jelentette a közép-ázsiai ország hadserege csütörtökön.

5 évet töltött terroristák fogságában egy amerikai család
Forrás: CNN

A túszszabadító akciót az amerikai hírszerzés értesülését követve hajtották végre az ország északnyugati, Afganisztánnal határos csücskében. A most 31 esztendős Caitlan Colemant és 33 éves férjét, Joshua Boyle-t még 2012-ben, Afganisztánban hurcolták el iszlamista tálibok. Az asszony akkor már terhes volt, és a fogság ideje alatt további két gyermekük született.

Az amerikai hírszerzés szerdán tájékoztatta a pakisztáni hatóságokat arról, hogy a foglyokat átszállították Pakisztánba, de rövidesen hazatérhetnek az Egyesült Államokba, vagy Kanadába.   

A túszszabadítás sikere - mint azt a hadsereg közlése hangsúlyozta - bizonyítja a hírszerzési értesülések időben történő megosztásának fontosságát, valamint azt, hogy Pakisztán továbbra is elkötelezett a közös ellenségnek tekintett szélsőségesek elleni harcban való együttműködésre

atv.hu/MTI

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére:

További külföldi híreink