Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-10-05 06:13:00

Újabb részletek: Megszólalt a Las Vegas-i mészáros barátnője

Nem tudta, hogy mészárlást tervez Stephen Paddock, a Las Vegas-i lövöldözés elkövetője - közölte szerdán élettársa, Marilou Danley.

Újabb részletek: Megszólalt a Las Vegas-i mészáros barátnője
Marilou Danley (Fotó: Twitter)

Danley az ügyvédje által felolvasott közleményben azt állítja: nem tudott a mészárlás terveiről, Paddock külföldre küldte, hogy meglátogassa családját. Matthew Lombard a nyilatkozat tartalmát az FBI Los Angeles-i irodája előtt ismertette.

A nap jelentős részében a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai hallgatták ki a 62 éves Danleyt, aki kedden éjjel érkezett vissza a Fülöp-szigeteken tett több mint kéthetes látogatásáról az Egyesült Államokba.

Elmondta azt is:

kezdetben nagyon örült annak, hogy Paddock pénzt utalt át neki arra, hogy családjának házat vegyen a Fülöp-szigeteken, később viszont már attól tartott, élettársa szakítani akar vele.

Rendőrségi források korábban nyilvánosságra hozták, hogy Stephen Paddock a tette elkövetése előtti héten százezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre.

"Sosem mondott semmi olyat vagy tett olyasmit tudomásom szerint, amit figyelmeztetésként érthettem volna, hogy ilyen szörnyűség fog történni" - hangsúlyozta Danley. Sosem merült fel bennem, hogy erőszakra készülne bárki ellen - mondta. Hozzátette: Paddockot "kedves, gondoskodó, csöndes emberként" ismerte.

Lombard szerint védence "teljes mértékben" együttműködik az FBI-jal és a rendőrséggel is. Tisztségviselők ugyanakkor elmondták, hogy

a dolgok jelenlegi állása szerint nincs nyoma annak, hogy a nő  tudott volna Paddock szándékáról.

A hatóságok egyelőre képtelenek magyarázatot adni arra, mi vitte a 64 éves férfit arra, hogy a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén lévő szobájából tüzet nyisson egy countrykoncert nézőire, majd öngyilkosságot kövessen el. Kedden nyilvánosságra hoztak néhány - a lövöldözés idején készült - videofelvételt, amelyből kiderül, hogy Paddock a sorozatokat 9-11 perc alatt adta le. A mészárlásban 59 ember vesztette életét és több mint ötszázan megsérültek.

Trump: "Amerika őszintén gyászol"

Donald Trump amerikai elnök szerdán Las Vegasban tett látogatást, találkozott a lövöldözés kórházban ápolt sebesültjeivel, majd rövid beszédben hangsúlyozta: "Amerika őszintén gyászol". Az elnök - mint a jelenlévő újságíróknak elmondta - "bámulatra méltó emberekkel" találkozott a Las Vegas-i egyetemi klinikán, ahol a sebesültek nagy részét ápolják.

Donald Trump kíséretében volt Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus frakciójának vezetője, két nevadai republikánus politikus - Richard Amodei képviselő és Dean Heller szenátor - valamint Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője. Az elnököt elkísérte a first lady is. Las Vegasban Brian Sandoval, Nevada kormányzója csatlakozott a kísérethez.A rendőrökkel és mentősökkel tartott találkozóján az elnök megköszönte a gyors és szakszerű intézkedéseket.

"Megmutatták a világnak, amely figyel bennünket, hogy mit jelent a hozzáértés"

- fogalmazott Trump, aki a lövöldözés néhány túlélőjét felépülése után meghívta a Fehér Házba.        

A találkozón részt vett Joseph Lombardo seriff, aki arról tájékoztatta az elnököt, hogy a tömegmészárlás elkövetőjének motívumairól beszélni "még kicsit korai", de a nyomozók "teljes erőbedobással dolgoznak" - írja az MTI. Az áldozatoknak és hozzátartozóiknak szerda estig 8,5 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink