Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-09-26 10:30:00

Moszkva tagadja, hogy civil célpontokat támadott Szíriában

Tagadta kedden az orosz védelmi minisztérium az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) elnevezésű civil szervezetnek azt az állítását, hogy az orosz légierő polgári célpontokat támadott Idlíb tartományban.

Moszkva tagadja, hogy civil célpontokat támadott Szíriában
Igor Konasenkov

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a tárca szóvivője kijelentette, hogy az orosz harci gépek az elmúlt nap folyamán tíz légicsapást hajtottak végre a terroristák objektumaira és eszközeire Idlíb tartományban. A tábornok szerint az orosz légierő alapos felderítés után és lakott településektől távol

föld alatti bunkereket, lőszerraktárakat, páncélosokat, sorozatvetőket és fegyverekkel felszerelt kisteherautókat támadott, és az összes légicsapásról felvétel készült.

Konasenkov szerint a megsemmisített objektumokat a terroristák felhasználták a szeptember 18-i műveletben, amikor megpróbáltak orosz katonai rendészeket túszul ejteni Hama tartomány északi részén.

Hangsúlyozta, hogy az orosz légierő Szíriában nem mér csapásokat lakott településekre, és azzal vádolta meg a coventryi székhelyű OSDH-t, hogy "névtelen szemtanúkra és önkéntesekre hivatkozó, tipikusan megalapozatlan állításai" az - azóta már a Dzsabhat Fatah es-Sám elnevezést használó - an-Nuszra Front dzsihadista szervezet és a hozzá csatlakozott csoportok "információs fedezékéül" szolgálnak.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink