Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-09-22 16:40:00

Buffett: Ezeknek elment az eszük!

Az amerikai milliárdos szerint nincsenek maguknál, akik lekicsinylően beszélnek az Egyesült Államokról.

Buffett: Ezeknek elment az eszük!
Bill Gates és Warren Buffett
„Amikor azt hallom, hogy az emberek pesszimistán beszélnek erről az országról, úgy gondolom, hogy elment az eszük”

– mondta kedden este Warren Buffett amerikai milliárdos, a Berkshire Hathaway Inc. befektetési társaság elnöke.

Buffett New York-ban, a Forbes 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen szólalt fel, és szerepel a magazin világ 100 legnagyobb élő „üzleti elméjét" bemutató kiadásának címlapján.
A milliárdos 1965-től a tönkremenő félben lévő Berkshire textilipari cégből egy több mint 90 vállalkozásból álló konglomerátumot alakított ki olyan ágazatokkal, mint a biztosítás, a vasút, az energia és a kiskereskedelem, és több mint 100 milliárd dolláros készletet halmozott fel.

Buffett szerint a Dow Jones ipari átlag 100 év alatt várhatóan „több mint egymillió” lesz. Megjegyezte, hogy amióta a Forbes 1982-ben létrehozta a 400 leggazdagabb amerikai első listáját – Buffett 250 millió dollárral rendelkezett, a listára pedig 1500 embert vettek fel.

A Forbes listája a vezető üzleti elmékről különböző hátterű embereket tartalmaz. Ezek közé tartozik Bill Gates, a Microsoft társalapítója, Jeff Bezos az Amazon.com- és Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója továbbá a Nobel-békedíjas Muhammad Yunus, Oprah Winfrey média mogul, valamint Bono és Paul McCartney énekesek.

atv.hu / Reuters

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További külföldi híreink