Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-09-14 11:33:00

Rekordon a terrorgyanú miatt őrizetbe vettek száma

Csaknem 70 százalékkal emelkedett és rekordot döntött a terrorizmushoz köthető bűncselekmények gyanújával Nagy-Britanniában őrizetbe vettek száma a júniussal zárult egy évben - közölte csütörtökön ismertetett éves statisztikai összesítésében a brit belügyminisztérium.

Rekordon a terrorgyanú miatt őrizetbe vettek száma

A 24 oldalas jelentés szerint a vizsgált tizenkét hónapban 379 embert vettek őrizetbe terrorgyanú alapján, 68 százalékkal többet, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban.

A kimutatás szerint ez a legmagasabb éves adat azóta, hogy a tárca 2001-ben elkezdte e statisztika rendszeres évenkénti összeállítását.

A tavaly júniussal zárult egy évben 226 őrizetbe vétel történt terrorizmushoz köthető bűncselekmények gyanújával. A belügyminisztérium csütörtöki ismertetése szerint az idén júniusban véget ért tizenkét hónapban terrorgyanúval őrizetbe vett emberek közül eddig 123 - 32 százalék - ellen emeltek vádat, 189 embert - az őrizetbe vettek felét - vádemelés nélkül elengedték. Az idei év első felében négy merénylet történt Nagy-Britanniában.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink