Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-09-14 10:19:00

Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az olasz iskolákban

Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az iskolai órákon: az oktatási miniszter javaslatára péntektől két szakértői munkacsoport dolgozza ki a tiltást felváltó új szabályok tervezetét.

"Nem lehet elválasztani az iskola világát a fiatalok világától" - hangsúlyozta Valeria Fedeli miniszter, aki szerint az okostelefonok tudatos használata a tanárok és a szülők felügyelete mellett megkönnyítheti a tanítást. Fedeli javaslata heves vitákat váltott ki. A Codacons olasz környezet- és fogyasztóvédő egyesület "teljes tébolynak" nevezte a tervet.

"A cigaretta és az alkohol is része a fiatalok világának, akkor meg kellene engedni, hogy tanítás alatt cigarettázzanak és igyanak?" - kérdezte Carlo Renzi, a Codacons elnöke.

Egyes pszichológusok arra hívták fel a figyelmet, hogy a diákok folyamatos online jelenléte veszélyes, mert erősen rontja a koncentrációs képességüket.

Enrico Letta volt miniszterelnök szerint a technológiát nem lehet kizárni az iskolákból, a haladással számolni kell. A munkacsoportoknak 45 napja lesz, hogy világos útmutatást dolgozzon ki az iskoláknak - idézte Fedelit az Il Fatto Quotidiano.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink