Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-09-14 09:46:00

Elhúzódhat a szaúdi Aramco olajipari cég részvénykibocsátása

A Saudi Aramco szaúdi állami olajtársaság valószínűleg a tervezettnél később, csak valamikor 2019 elején bocsátja ki részvényeit - mondta el az ügylethez közel álló egyik forrás a Bloomberg hírügynökségnek.

Elhúzódhat a szaúdi Aramco olajipari cég részvénykibocsátása

Az idézett forrás a várható csúszást azzal indokolta, hogy még mindig nem sikerült kiválasztani a részvénykibocsátás helyszíneit. A részvénykibocsátást eredetileg 2018 második felére tervezték. Azt már tudni lehet, hogy a részvénykibocsátásban a JPMorgan Chase & Co, a Morgan Stanley és a HSBC Holdings Plc segédkezik.

Legutóbbi információk arról szóltak, hogy a szaúdi kormány a rijádi tőzsde mellett egy, vagy több külföldi tőzsdén helyezi el az olajtársaság részvényeit.

Külföldi helyszínként a New York-i értéktőzsdéről hallani a legtöbbet, ezt a cég azonban nem erősítette meg és piaci információk szerint még mindig versenyben van például Torontó és London.

Értesülések szerint a Saudi Aramco összesen 49 százalékos részesedését dobják piacra tíz év alatt. Első lépésben legfeljebb 5 százaléknyi tulajdonhányad eladására kerülhet sor 100 milliárd dollár értékben.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink