Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-09-07 15:16:00

Egymillió dollárral támogatják Trumpék a Harvey hurrikán károsultjait

Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania Trump egy tucatnyi jótékonysági szervezet között osztja szét azt az egymillió dollárt (255 millió forintot), amelyet saját vagyonukból ajánlottak fel a Harvey hurrikán károsultjainak megsegítésére.

Egymillió dollárral támogatják Trumpék a Harvey hurrikán károsultjait

A Trump házaspár bejelentése szerint az adomány egy része a vöröskereszthez és az Üdvhadsereghez kerül, amelyek fejenként 300 ezer dollárt kapnak. A támogatott szervezetek közé tartozik továbbá a Reach Out America gyermekvédő szervezet, a Samaritan's Purse keresztény szervezet, a veteránokat tömörítő Team Rubicon, valamint a Houston Humane Society.  

"Az elnök és a first lady személyesen láthatták ezen szervezetek egy részének munkáját, amikor meglátogatták a hurrikán túlélőit, az elsőként a helyszínre kiérkezett mentőalakulatok munkatársait, az önkénteseket, a szövetségi, állami és helyi szakembereket, és büszkék rá, hogy tovább segíthetik a Texas talpra állítására irányuló erőfeszítéseket"

- fogalmazott Sarah Sanders szóvívő.   

Sanders már augusztus végén bejelentette, hogy Trump egymillió dollárt ajánl fel saját vagyonából a természeti katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A szóvivő akkor a sajtó munkatársaitól kért javaslatokat arra, hogy mely szervezetek munkájának támogatására fordítsák az összeget.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink