Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-08-24 08:48:00

Brutális tájfun csapott le Hongkongra - képek

Megállt az élet Hongkongban egy évek óta nem tapasztalt erejű tájfun miatt. A trópusi vihar heves esőzésekkel érkezett, a víz utcákat árasztott el, többeket ki kellett telepíteni. A tőzsde működését felfüggesztették, repülő- és hajójáratokat töröltek, az iskolákban tanítási szünetet rendeltek el.

Vészjósló fellegekbe burkolózott Hongkong, amikor megérkezett a Hato tájfun. A vihar erejére jellemző, hogy a legmagasabb, tízes riasztást adták ki a hatóságok.
Az ítéletidőben csak kevesen merészkedtek ki az utcára. Akik mégis megtették, azok így jártak. Az autópályákat lezárták. Akadozott a vonatközlekedés, repülő- és hajójáratokat töröltek. A tőzsdén is megállt az élet a világ egyik pénzügyi központjának számító városban.

Fotó: Reuters Galéria: Megállt az élet a tájfun miatt Hongkongban További képek

 

A tengerpart közelében volt a legnagyobb az árvízveszély. A hullámok öt méter magasra csaptak. A víz utcákat árasztott el. A szél sebessége elérte a 155 km/h-t. A nyomában romok, törmelékek, kidőlt fák maradtak.

Egyes helyeken térdig gázoltak a vízben. Sokan kénytelenek voltak elhagyni az otthonaikat. A sűrűn lakott területről így mentették őket a hatóságok. A tájfun már a szárazföldi Kína felé vette az útját.

atv.hu

További külföldi híreink