Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-08-10 17:21:00

Manchester után jöhet a Womenchester?

Női csapat alapítására buzdítja a Manchester United vezetőit az angol labdarúgó-szövetség (FA). Az észak-angliai klub az egyetlen az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő egyesületek közül, amelynek nincsen női szakága.

Manchester után jöhet a Womenchester?

"A lakosság fele nő, és szeretik a futballt" - idézte a The Times című brit lap csütörtökön a szövetség vezérigazgatóját abból az alkalomból, hogy Anglia előző nap bejelentette, jelentkezik a 2021-es női labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére.  

Martin Glenn szerint a pályázat sikere esetén könnyebb lenne meggyőzni a Manchester United vezetőit arról, hogy eljött az ideje a női csapat alapításának. A vezérigazgató úgy véli, ez lenne a helyes döntés, amely ráadásul kereskedelmi szempontokat figyelembe véve is megállná a helyét. Hozzátette, úgy látják, a női bajnokság élvonala, a Women's Super League egyre több klubot vonz.   

"Úgy tudom, a Manchester United néhány éve azt mondta, talán meggondolja magát, ha növekedésnek indul a női bajnokság" - emlékeztetett. Mint mondta, okos klubról van szó, a női bajnokság élvonalában való részvétel ösztönzői pedig egyre emelkednek.  

"Azt hiszem, idővel rájönnek majd, hogy érdekükben áll női csapatot alapítani" - tette hozzá. 

A Manchester United szóvivője a The Times szerint csak annyit közölt Martin Glenn szavaira reagálva, hogy továbbra is figyelemmel kísérik a helyzetet és a kellő időben meghozzák döntésüket.   

Anglia legutóbb 2005-ben rendezett női labdarúgó Európa-bajnokságot, de a helyszínek csak az ország északnyugati részéből kerültek ki. A döntőt a Blackburn Rovers stadionjában, az Ewood Parkban tartották.   

Győztes pályázat esetén az FA szeretné, ha országszerte, Premier League-csapatok stadionjában rendeznének mérkőzéseket, a döntő és a legfontosabb összecsapások helyszíne pedig a Wembley stadion lenne Londonban.   

atv.hu/MTI

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

További külföldi híreink