Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-08-04 07:36:00

Korrupcióval vádolják Benjamin Netanjahut

Kétrendbeli korrupcióval, csalással és hivatali visszaéléssel vádolják Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt – közölte az izraeli rendőrség csütörtökön.

Korrupcióval vádolják Benjamin Netanjahut

Az egyik ügyben Netanjahu és felesége azzal bízták meg Arnon Milchan hollywoodi producert, hogy luxuscikkeket vásároljon nekik – értesült a Haaretz. A 24.hu az Independent információi alapján azt írja, Netanjahu John Kerrynél, az Amerikai Egyesült Államok akkori külügyminiszterénél lobbizott, hogy Milchan kapjon amerikai vízumot.

A másik esetben a miniszterelnök Arnon Mozesszel, a Yedioth Ahronoth nevű napilap kiadójával próbált meg megegyezni abban, hogy ha pozitívabb színben tüntetik fel Netanjahut a lapban, akkor üzleti előnyöket biztosítanak neki.

A Haaretz arról számol be, hogy az ügyben előrelépés volt, hogy a miniszterelnök egykori főtanácsadója, Ari Harow vallomást tett, így koronatanúvá válhat. A korábbi főtanácsadót korrupcióval, zsarolással, hivatali visszaéléssel és pénzmosással is vádolják. A Haaretz azt írja, a Harow vezette Likud Amerikai Barátai nevű szervezet fizette Odelia Karmont, Netanjahu tanácsadóját, amikor a miniszterelnök még ellenzékben volt, viszont ezt az ügyet rendőrség bizonyíték hiányában nem vizsgálta.

Csütörtöki közleményében az izraeli miniszterelnök minden vádat visszautasított.

atv.hu

További külföldi híreink