Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-07-17 19:21:00

Kilométeres sorokban állnak az autók Krím határában. De vajon miért?

Az Oroszországhoz csatolt Krím félszigetre tartó, üdülésre vágyó turistáknak napok óta több órát kell várakozniuk a határon, hétfőn kilométeres kocsisorok alakultak ki az ukrán átkelőhelyeken - jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) a krími térségért felelős határrendészetére hivatkozva.

Kilométeres sorokban állnak az autók Krím határában. De vajon miért?
(Képünk illusztráció)

Az orosz hatóság kiemelte: a tengerre vágyó turistáknak az ukrán határellenőrzésnél, számára ismeretlen okok miatt kell órákig vesztegelniük a tűző napon, próbára téve türelmüket és egyesek egészségét.  

Az orosz határőrség szerint már a hétvégén hatalmas utasáradattal szembesültek az orosz-ukrán határon, mintegy 24 500 ember haladt át.   

Megkérdezett autósok szerint szombaton a Csongar település melletti orosz-ukrán határátkelőhelyen akár 13 órát is kellett várakozni.

Olekszij Csernjak, a krími parlament turisztikai bizottságának elnöke korábban azt a véleményét fejezte ki, hogy az ukrán hatóságok akadályokat gördítenek a félszigetre vágyó turisták útjába. Félelemkeltő plakátok és negatív sajtópropaganda mellett Kijev mesterségesen torlódásokat okoz a határon - hangoztatta Csernjak.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink