Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-07-17 15:54:00

Két legendás hollywoodi színész találkozása az Arany Oroszlánnal Velencében

Két legendás hollywoodi színész, Jane Fonda és Robert Redford Arany Oroszlán-életműdíjat kap az augusztus végén megnyíló velencei filmfesztiválon - jelentette be hétfőn Alberto Barbera fesztiváligazgató.

Két legendás hollywoodi színész találkozása az Arany Oroszlánnal Velencében

A díjat szeptember 1-jén veheti át a 79 éves Fonda és a 80 éves Redford, akik egyúttal részt vesznek közös Netflix-filmjük bemutatóján is. A két színész az indiai rendező, Ritesh Batra Our Souls at Night című munkájában szerepel együtt. Redford Wildwood Enterprises produkciós cégén keresztül a film elkészítésében is részt vett.  

a színés páros az our souls at night című darabban A színés páros az Our Souls at Night című darabban

A film két özvegyről, Addie-ről és Louisról szól, akik egymás szomszédságában laknak, de alig van valami kapcsolatuk. Addie (Fonda) azonban megpróbál közelebbi ismeretségbe kerülni a zárkózott szomszéddal.    

Barbera közleményében hangsúlyozta, hogy Fonda a "szenvedélyes élet, a szabadság és a nonkonformizmus" szimbólumává vált pályafutása alatt. Filmszerepei mellett politikai aktivistaként, íróként, a feminizmus szószólójaként és producerként is kiemelkedő munkát végzett - tette hozzá.   

A fesztiváligazgató Redfordot elsősorban a nevéhez fűződő Sundance Filmfesztivál létrehozása miatt méltatta. Mint mondta: Redford "a kamera előtt is, mögött is mindig támogatta a független filmkészítést".   

A 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 30. és szeptember 9. között rendezik meg a lagúnák városában.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink