Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-06-19 16:32:00

Közel húszan meghaltak egy öngyilkos merényletben, Nigériában

Összehangolt öngyilkos merényletekben tizenhatan vesztették életüket a nigériai Borno szövetségi állam székvárosa, Maiduguri közelében - közölték a helyi válságkezelési szervek hétfőn.

Közel húszan meghaltak egy öngyilkos merényletben, Nigériában

Abdulkadir Ibrahim szóvivő szerint két, robbanómellénnyel felszerelt nő a levegőbe röpítette magát helyi idő szerint vasárnap este kilenc óra körül Kofában. A falu a Boko Haram nevű terrorszervezet elől elmenekült emberek egyik táborának ad otthont, amelyet több tízezren laknak.   

Ezzel egy időben két másik nő a tábor belsejében követett el öngyilkos merényletet, de rajtuk kívül senki sem vesztette életét.   

A sebesülteket Maiduguri kórházába szállították - tette hozzá Ibrahim számuk pontosítása nélkül.   Szemtanúk 12-13-ra tették a halottak számát, de a hatóságok úgy tudják, hogy rajtuk kívül még három ember belehalt sebeibe a kórházban. 

2016 januárjában 85-en vesztették életüket ugyanebben a menekülttáborban a felkelők támadásában.   

A Boko Haram az elmúlt időszakban többször vette célba Maidugurit. A szélsőségesek legtöbbször táborokban, mecsetekben és iskolákban csaptak le.   

A Boko Haram 2009 óta zajló felkelésében eddig több mint 20 ezren vesztették életüket Nigériában, és 2,6 millióan váltak földönfutóvá.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink